CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şehit Fethi Şahin’in Ailesini Ziyaret Etti

26.09.2022

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD silahlı terör örgütünün 2016 yılında şehit ettiği Fethi Şahin’in Konya Çumra’da yaşayan ailesini ziyaret etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şehit Şahin'in ailesini ziyareti sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Değerli basın mensupları, IŞİD canilerinin korkunç bir olayı gerçekleştirdiklerini ve iki erimizi şehit ettiklerini biliyoruz. Bu olayın görüntülerini ilk Denizli’de bir akşam saatinde izlemiştim sosyal medyadan. Aradan yaklaşık 6 yıl geçti. Bir erimizin şehitliği kabul edildi ve ailesine bildirildi. Fethi Şahin kardeşimizle ilgili olarak 6 yıl geçmesine karşın şu ana kadar akıbeti meçhul. Anne bekliyor evladını, baba bekliyor evladını.

Ve bu arada bizi daha doğrusu beni en çok üzen olay; olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olmasıydı. Bir ordu önce kendi askerine sahip çıkar. Sahip çıkmak görevindedir zaten, görevidir bu zaten, temel görevidir askerine sahip çıkacaktır. Bu olayı TBMM açıldığında parlamentonun gündemine getireceğiz. Allah nasip eder iktidar olursak bu olayın bütün ayrıntılarını ortaya çıkaracağız, aileleri bilgilendireceğiz. Eğer askerlerimiz şehit olduysa onları kendi topraklarına ayrıca getireceğiz. Hiçbir ordu kendi askerini bırakamaz, yalnız bırakamaz.

Başka bir acı olay daha. Bu olayın faillerinden birisi Türkiye’de yakalandı, hapse atıldı, fakat bir süre sonra bunun serbest bırakıldığını, bir gazeteci arkadaşımız Sayın İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kim bu katili serbest bıraktı, kimler serbest bıraktı, kimler aracı oldu, kimler nasıl bu katillerin serbest bırakılmasına imkan verdi? İsmail Saymaz yazdıktan sonra kişi yakalandı ve şu anda hapiste ve yargılanıyor. Böyle bir devlet anlayışını kabul etmiyorum. Devlet dediğiniz askerine sahip çıkar, devlet dediğiniz milletine sahip çıkar, devlet dediğiniz askerin kanını yerde bırakmaz, askerin canını yerde bırakmaz. Devlet dediğiniz kurum; askerleri alır, şehit olduysa kendi topraklarına getirir. 6 yıl geçti akıbeti meçhul. Olacak şey değil. Kabul etmiyorum.

Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız, kamuoyunun bilgisine sunacağız ve bütün bu ayrıntılar ortaya çıktıktan sonra da devlet olarak gelip aileyle helalleşeceğiz. Anneyle helalleşeceğiz, babayla helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz, bu konudaki ilkemiz budur, toplumla kucaklaşmak. Acılar yaşanır ama acıları paylaşmak zorundayız. Doğruları ailelerin önüne koymak zorundayız. Aileler beklenti içinde olamaz, beklenti içinde kalmamalı. Ben defalarca söyledim, kışlaya siyaseti sokmayın, adliyeye siyaseti sokmayın dedim. Buralar olmaz. Camiye siyaseti sokmayın, buralarda siyaset olmaz. Eğer kışlaya siyaseti sokarsanız tablo, 6 yıldır aile bekliyor ama ne olacağını kimse bilmiyor. Olacak şey değil.

Hepinize teşekkür ederim. Bizi misafir eden, çay ikram eden aileye de şükran borçluyum. Hepinize teşekkür ederim.


CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Benzer Haberler