CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi İftar Buluşmasına Katıldı

26.03.2023

CHP, Gelecek Partisi,Cumhuriyet Halk Partisi,Ahmet Davutoğlu,Temel Karamollaoğlu,Gültekin Uysal,Kemal Kılıçdaroğlu,Millet İttifakı,13. Cumhurbaşkanı,Cumhurbaşkanı Adayı,14 Mayıs 2023,İstanbul,Yenikapı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığınca Yenikapı’da düzenlenen Millet Sofrası İftar Buluşması programına katıldı.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Efendim hepinize afiyet olsun. Allah dualarınızı kabul etsin.

Değerli dostlarım, çok güzel konuşmalar yapıldı. Benden önce Sayın Davutoğlu konuşmasında Yunus’tan da söz etti. Yunus Emre bu toprakların yetiştirdiği, hepimizin örnek alması gereken önemli bir değerdir. Yunus şöyle söyler: ‘İlim, ilim bilmektir. İlim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen, bu nice okumaktır.’ Buradaki temel felsefe kendini bilmektir. Kendimizi nasıl bileceğiz. Eğer kendimizi, nefsimizi sorgulamazsak Yunus’un dileğini yerine getirmemiş oluruz.

Kendini bilmek kin ve öfkeden arınmak demektir. Kendini bilmek adaletin peşinde koşmak demektir. Kendini bilmek vicdanının sesini dinlemek demektir. Kendini bilmek kul hakkı yememektir. Kendini bilmek topluma adanmışlıktır aynı zamanda kendini bilmek.

O nedenle bizler altı lider bir aradayız. Demokrasi için, hak için, hukuk için, adalet için mücadele ediyoruz. Bize destek veriniz. Beraber bir yola çıktık bu yolumuz uzun bir yoldur; hak yoludur, adalet yoludur, irfan yoludur, bilgi yoludur, bilim yoludur. Dolayısıyla bu yola çıkanlar ülkemizin büyümesine, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacaklardır.

Zor bir yolu seçtiğimizi biliyoruz. Çünkü bozulan bütün dengelerin yeniden inşa edilmesini ve bunun için mücadele edilmesini de gayet iyi biliyoruz ve gereğini yapacağız. Adalet için çıktığımız bu yolda vereceğiniz her türlü destek amacımıza ulaşmayı hızlandıracaktır. Evlatlarımız için, gençlerimiz için, engellilerimiz için, toplumun her kesimi için adaleti mutlaka ama mutlaka bu topraklara getirecek ve yeniden inşa edeceğiz. Hepinizin vicdanına emanet edeceğiz adaleti.

Hepiniz sağ olun, var olun. Hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bu güzel sofrayı hazırlayan ve beraber olmamızı sağlayan Sayın Davutoğlu’na da hepinizin huzurunda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.


CHP GENEL BAŞKANI VE CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU İSTANBUL’DA - 3

Benzer Haberler